MOST se srušio?

nedjelja , 29.11.2015.




Otkako su završili izbori odvija se ofenziva na MOST. Medijska, obavještajna, politička i financijska. Jako je bitno tko će osvojiti vlast. Jako. MOST se našao između dvije vatre, a jasno je da najofenzivniju i najrazorniju kampanju prema MOSTu vodi SDP. Zašto je to jasno? Jer jednostavna matematika govori da koalicija "Hrvatska raste", tj. SDP nema potrebu za potporom čitavog MOSTa. Dovoljno je nekoliko zastupnika. HDZ, nasuprot njima, ne može ništa bez kompletnog MOSTa.

E, sad.....je li bitno hoće li MOST SDPu ili HDZu?
Meni je nebitno, ako će se provesti određene reforme, one koje MOST traži. Reforma javne uprave, reforma lokalnih jedinica samouprave, smanjivanje općina, županija...itd. Ako će te reforme provoditi SDP ili HDZ, onda je nebitno kome će se MOST prikloniti. Barem ja tako razmišljam, mada sam desničar i nacionalist.
Ali kako to da na sličan način ne razmišljaju svi koji su glasovali za MOST? Recimo, netko tko je glasao za MOST, trebalo bi mu biti svejedno hoće li MOST s HDZom ili SDPom, ako će se provoditi reforme. Ako tako en razmišlja, zašto onda odmah nije glasovao za SDP ili HDZ? I tu sam zbunjen.
Gledam malo te komentare ljudi koji su glasovali za MOST. I svaki put kad se čini da MOST ide SDPu ili HDZu, javljaju se protivnici toga i agitiraju za lustraciju, ili pljuju po Karamarku ili pljuju po MIlanoviću.....ne kužim. Čemu? Što odmah niste glasovali za te tipove?

I nije problem običan glasač vulgaris, već je problem i sa samim zastupnicima MOSTa. Recimo, onaj Petrina. Ako ti je interes provođenje reformi, čemu odmah odbijati suradnju s HDZom? Ili Prgomet? Dok ovo pišem, njegove dvije kolegice se nisu pojavile na sastanku MOSTa. Fali četvoro njih: Petrina, i troje iz HRIDI. Dakle, MOST se raspao.

I sad se pokazuje zašto Hrvatske neće moći rasti i zašto mi zapravo nismo domoljubi nego prvenstveno ljubitelji vlastite guzice. Jer mi, a i zastupnici MOSTa, odlučujemo na osnovi vlastitih prizemnih, lokalnih interesa. Odlučujemo na osnovu toga jesu li naše neke "svjetonazorske" tlapnje bliže SDPu ili HDZu.

A to nas dovodi i do jednostavnog zaključka.....nema odstupanja od jednopartijskog sustava. Nema promjena, osim onih koje se mogu provesti u sklopu HDZSDP partije. A te su promjene nikakve ili sasvim male. Što nam naravno, osigurava put u propast.

Oznake: most

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.