Čačiću ne pakovati

četvrtak , 09.10.2014.

Prije nekoliko godina je jedna od većih afera u Hrvatskoj počela tako što je jedan bivši direktor državne firme "propjevao" pred medijima. Optužio je bivšeg premijera Sanadera za aferu FIMA Media. I tako se klupko počelo odmotavati. Sanader je osuđen, a HDZ je presudom postao zločinačka organizacija kojoj još nije zabranjeno djelovanje u Hrvatskoj.
Sad se klupko počinje odmotavati na drugoj strani. Josip Sapunar, bivši direktor HAC-a, je propjevao istražiteljima o tome kako se 2007. godine financirao HNS. Milijun kuna je "donirao" HNS-u, a Čačić je osobno mu zahvalio.
Je li to uopće istina i zašto se tek sad pojavljuje u javnosti? Čačić je izbačen iz HNS-a i osnovao je novu stranku. Nova stranka cilja na glasače HNS-a i njihovo članstvo. Dakle, izravno ugrožava HNS. U članku na jutarnjem se kao glavni krivac za "korupciju" sugerira Čačić. HNS pere ruke.
Gdje je kraj ovoj priči još će se vidjeti. Hoće li Čačić završiti kao i Sanader, a HNS kao HDZ? Ili će se HNS izvući a uvaliti u gabulu Reformiste? Bit će zanimljivo.
Ali zanimljivo je i da je ove informacije dobio baš Jutarnji list? Nekidan je bivši policajac osuđen za dilanje fotografija medijima tj. baš Jutarnjem. Možda je ovo nadoknada štete?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.